Taalcoach

Je hoeft niet ver te reizen om andere culturen te leren kennen, jezelf te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Een andere leuke manier, dichter bij huis, goedkoper én duurzamer is een anderstalige Purmerender helpen bij het beter Nederlands leren spreken.

Je spreekt gemiddeld 1,5 uur per week af met je taalmaatje. Wanneer en waar bepalen jullie zelf. Wat jullie gaan doen bepalen jullie in samenspraak. Bijvoorbeeld: samen een kop koffie of thee drinken in het buurthuis, een wandeling maken, naar de markt, een potje scrabble spelen en ondertussen praten over alledaagse dingen of over het leven. De gesprekken die je met elkaar hebt, kunnen gaan over: het weer, boodschappen doen, Nederlandse feestdagen, over het beroep wat iemand deed of bijvoorbeeld over de cultuur en gewoonten in land van herkomst van de anderstalige. Zo help je iemand beter Nederlands spreken en leer je op een leuke manier van elkaars cultuur en gewoonten.

Soms zit er ook wel een vraag tussen van iemand die wel graag extra wil oefenen met lezen, schrijven of grammatica. Of wil oefenen voor examens. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven wat je interesse en motivatie is, op basis daarvan gaan we samen op zoek naar een leuke match voor jou. 

Om taalcoach te worden, hoef je geen talenknobbel te hebben. Wel is het een voorwaarde dat je de Nederlandse taal goed beheerst en dat je interesse hebt in mensen en andere culturen.

Franciska Toering
Telefoon: 06 248 855 70
E-mail: f.toering@clup.nl