Organisaties

Filter op type:
Filter op letter:
-
Levvel
Zorg & Welzijn

Specialisten voor jeugd en gezin. Helpt kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. 

levvel.nl

LSA bewoners
Overige

Zet zich in voor actieve bewoners en sterke gemeenschappen door netwerkvorming, delen van kennis en belangenbehartiging.

lsabewoners.nl

MEE Amstel en Zaan
Zorg & Welzijn

Biedt ondersteuning aan mensen met een beperking en hun omgeving. Denkt mee bij alle zorgen en vragen in het dagelijks leven.

mee-az.nl

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Zorg & Welzijn, Overige

Biedt informatie en richtlijnen hoe te handelen bij (vermoeden van) huiselijk geweld en kindermishandeling.  

rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode

Mentorhulp.nl
Zorg & Welzijn

Adviseert, behartigt belangen en vertegenwoordigt mensen die niet meer zelf kunnen beslissen over hun verzorging en begeleiding. Een mentor wordt benoemd door de rechtbank, is HBO+ gediplomeerd, SKJ geregistreerd en heeft minimaal 19 jaar  professionele ervaring in de zorgsector. 

mentorhulp.nl

MOVISIE
Overige

Landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. 

movisie.nl

Muziekschool van Ingen
Cultuur

Biedt instrumentaal privé en groepsles, waarbij veel ruimte is voor individuele wensen.

demuziekschool.nl

Muziekschool Waterland
Cultuur

Streeft naar grotere cultuurparticipatie door het bieden van betaalbare en toegankelijke muziekeducatie: lesmateriaal voor scholen, popfabriek, koren, esembles en orkesten. 

muziekschoolwaterland.nl

NewBees

NewBees zet zich in voor een inclusief Nederland. Dat doen we door inclusieve inburgering te organiseren voor gemeenten, door nieuwkomers te begeleiden bij lokale ondernemers en organisaties, en door bedrijven te adviseren en begeleiden op het gebied van Diversiteit en Inclusie.

www.new-bees.org

NL Plein
Cultuur

Biedt de mogelijkheid om onder de begeleiding van een vrijwilliger samen met anderen te oefenen met lezen, schrijven, Nederlands spreken of te leren werken met de computer. 

bibliotheekwaterland.nl/nl-plein-nieuw.html

Odion
Zorg & Welzijn

Ondersteunt kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk te maken. Thuis of buitenshuis, op het werk of in de vrije tijd; op een manier die past bij zijn of haar ontwikkeling.

odion.nl

P3 Purmerend
Cultuur

Biedt een podium voor live popmuziek, dance en theater in regio Waterland. 

p3purmerend.nl

Parnassiagroep
Zorg & Welzijn

Biedt hulp en zorg bij psychische en psychiatrische klachten.

parnassiagroep.nl

Pharos
Overige

Draagt bij aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen door kennis en ervaringen te verzamelen, te verrijken en te delen. 

pharos.nl

Politie Zaanstreek Waterland
Overige

Politiewerk vanuit wijkteams, ondersteund door rechercheteams en specialisten.

politie.nl

Positief bekeken
Zorg & Welzijn

Ontdek en train je talenten is een door ervaringsdeskundigen ontwikkelde training waarin je, samen met ervaringsdeskundig trainers, je persoonlijke sterke kanten en talenten (her)ontdekt, verder ontwikkelt en leert in te zetten in je dagelijks leven

www.positiefbekeken.nl

Prinsenstichting
Zorg & Welzijn

Biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking bij het leiden van hun eigen leven in en met de samenleving.

prinsenstichting.nl

Purmerendse Scholengroep
Overige

Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas. Scholen:
- Jan van Egmond Lyceum;
- Da Vinci College;
- Gerrit Rietveld;
- W.J. Bladergroen;
- Nelson Mandela;
- Antoni Gaudi.

psg.nl

Questio Centrum voor levensvragen
Zorg & Welzijn

Bij Questio werken geestelijk verzorgers die speciaal zijn opgeleid voor begeleiding van vragen rondom zingeving, kwaliteit van leven, sterven, levensbeschouwing, religie en spiritualiteit. Zij bieden een luisterend oor, helpen om gedachten te ordenen en begeleiden bij rouw en verdriet.

www.stichtingquestio.nl

Reakt
Zorg & Welzijn

Biedt jobcoaching, individuele begeleiding en organiseert dagactiviteiten, voor mensen met psychosociale of psychiatrische problematiek. 

reakt.nl/onze-locaties/reakt-purmerend

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak
Zorg & Welzijn, Overige

Participatie, zelfregie, herstel en belangenbehartiging van, voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid in de regio’s de Kop van Noord-Holland, Westfriesland, Noord-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland.

rcodehoofdzaak.org

Rochdale
Overige

Richt zich op het bouwen, verhuren en onderhouden van sociale huurwoningen en helpt mee met de realisatie van leefbare wijken. 

rochdale.nl

RTV Purmerend
Cultuur

Biedt amusement en informatie over wat er in Purmerend leeft en gebruikt daarvoor diverse media: televisie, radio en internet. RTV Purmerend is een vrijwilligersorganisatie pur sang. En biedt een plek om media als hobby uit te oefenen of als springplank voor jong talent om ervaring en kennis op te doen.  

rtvpurmerend.nl

Sagenn Zaanstreek-Waterland
Overige

Biedt in de regio Zaanstreek-Waterland opleidingen voor taal, rekenen en digitale vaardigheden met erkend diploma. Voor iedereen (die niet inburgeringsplichtig is!) die Nederlands wil leren en basisvaardigheden voor werk, opleiding en participatie wil verbeteren. 

sagenn.nl/opleidingen-Zaanstad

Samenwerkingsverband Waterland PO
Overige

Samenwerkingsverband basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs in de regio Waterland. Is verantwoordelijk voor een dekkend aanbod van passend onderwijs en ondersteuning bij de ontwikkeling van leerlingen.

swvwaterland.nl