< >

Het Letterfestival

12 10 2023

foto: Mandy Pijl als gastdocent op een school

Met het Letterfestival willen we op verschillende manieren aandacht besteden aan verbeteren van de taalvaardigheid. Dat gebeurt door tijdens de herfstvakantie verschillende taalactiviteiten aan te bieden aan kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool. Denk hierbij aan “hoe schrijf ik een verhaal of boek” met een kinderboekenschrijfster, of een gedicht met een dichter. Denk aan het schrijven van een stripverhaal, een lied, maar ook aan digitale vormen van schrijven. 
Voor de meer geletterden onder ons organiseren we het “Groot Waterlands Dictee”. waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de aanschaf van boeken voor kinderen / gezinnen die deelnemen aan het project de VoorleesExpress.

Op www.rotary.nl/purmerendwaterland/Letterfestival/ lees je meer over het Letterfestival. 

Ook bij Cultuurhuis Wherelant staat de herfstvakantie in het teken van het Letterfestival. Per dag zijn er verschillende activiteiten die zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden. De activiteiten zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Klik hier voor het programma. Op www.purvak.nl zie je wat er nog meer te doen is tijdens de herfstvakantie. 

Extra aandacht voor een tweetal workshops waar je je wel voor op moet geven. Aanmelden kan door een mail te sturen naar wouter@vanwaardt.nl Vermeld in de mail voor welke workshop je wilt inschrijven, naam en leeftijd van je kinder(en). Deelname is gratis en de locatie word zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Dinsdag 24 oktober van 13:00 – 15:00 uur: Hoe maak ik een gedicht   door Mandy Pijl. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Woensdag 25 oktober van 10.30 – 12.00 uur  Hoe maak ik een stripverhaal met striptekenaar Sterric/Sterre Richard. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Meer info bij Wouter van Waardt, email wouter@vanwaardt.nl