Zorgt u intensief en langdurig voor een naaste met een chronische ziekte, handicap, verslaving of beperking? Dan bent u mantelzorger.

Eén op de vijf Nederlanders is mantelzorger voor een familielid, partner of goede vriend. Mantelzorg is overal en van alle leeftijden. 

Mantelzorgers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Ze helpen anderen om hun zelfredzaamheid te vergroten. Maar mantelzorg is ook zwaar en om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij tijd nemen voor zichzelf en af en toe wat tips krijgen om het zichzelf makkelijker te maken. 

Heeft u vragen over mantelzorg, neemt u dan contact met ons op met Petra Viereck via 06 523 460 57.

Cursus 'Omgaan met dementie'
Een aantal keer per jaar wordt de cursus 'Omgaan met dementie' georganiseerd. Er is een aparte cursus voor partners en ëén voor kinderen van iemand met dementie. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden bij Petra Viereck, via p.viereck@clup.nl  

Een paar keer per jaar organiseren we creatieve workshops voor mantelzorgers. Mensen die als mantelzorger staan geregistreerd bij de gemeente Purmerend krijgen hiervoor een automatisch uitnodiging.

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden over de verschillende activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd, dan kunt u zich registreren via de website van de gemeente Purmerend. 

Petra Viereck telefoon: 06 523 460 57email: p.viereck@clup.nl