Word buurtbemiddelaar en help mensen hun burenconflict zelf op te lossen.

Als buren problemen met elkaar hebben en er samen niet uitkomen, dan kan buurtbemiddeling helpen om weer met elkaar in gesprek te komen en zo te werken aan een oplossing. 

Dit gebeurt onder andere door de inzet van getrainde vrijwilligers: de buurtbemiddelaars. Als bemiddelaar ben je neutraal en niet gebonden aan bijvoorbeeld de gemeente, woningcorporatie, handhaving of politie. Je gaat altijd met zijn tweeën op pad en alle bemiddelingen vinden plaats in Purmerend of in de Beemster.

Welke vaardigheden zijn belangrijk als buurtbemiddelaar?

Je kunt makkelijk contact maken met mensen en kan goed luisteren en observeren. Ook kun je goed omgaan met emoties. Als bemiddelaar ben je neutraal en kies je geen partij. Ook is het belangrijk dat je zelf geen oplossingen aandraagt, maar dat je dit kunt overlaten aan de partijen zelf.

Je leert nieuwe mensen kennen en doet veel nieuwe ervaringen en verhalen op. We bieden onze bemiddelaars diverse opleidingsmogelijkheden aan en naar behoefte begeleiding en ondersteuning van de vrijwilligerscoördinator. Ook organiseren we een aantal keer per jaar intervisie/vrijwilligersbijeenkomsten met de andere buurtbemiddelaars.

Wanneer je tijd hebt pak je een bemiddeling op. Gemiddeld ben je 6 uur per totale bemiddeling bezig. Over het algemeen vinden de bemiddelingen in de avond plaats, omdat veel buren (wellicht jijzelf en collega bemiddelaars ook) overdag werken. 

Heb je interesse om buurtbemiddelaar te worden of heb je een vraag? Aarzel  niet en neem contact met ons op via 06 195 888 61