Sociaal werker

(voor 36 uur per week)

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams.

Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie in kwestie, met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

Als sociaal werker ben je veel te vinden op verschillende plekken in de wijk. Je hebt een verbindende rol en je werkt aan duurzame relaties. Je bent proactief in het leggen van contact met bewoners en partners in het netwerk. Je speelt in op vragen en doet wat nodig is. Je bent aanspreekpunt en steun voor individuen en groepen in de wijk en je ondersteunt bewoners die iets willen doen, of iets willen betekenen voor de wijk. Je trekt op met samenwerkingspartners, respecteert hierin elkaars belangen en als het passend is, pak je de regie.

Je helpt bij de aanpak van sociale vraagstukken en bij vragen en initiatieven van bewoners, zowel van individuele bewoners als van groepen. Je bent gericht op het versterken van de zelfredzaamheid. Je zet je in voor het verbeteren van de onderlinge relaties in de wijk en pakt je rol bij conflicten in de buurt.

Je legt contact met bewoners en gaat duurzame relaties aan met mensen in de wijk. Met je positieve houding weet je mensen (bewoners, vrijwilligers, netwerkpartners) te motiveren om in actie te komen. Je bent goed in het signaleren en waarnemen van wat er speelt onder de bewoners.

Je bent een verbinder tussen allerlei partners; denk aan bewoners, gemeente, hulpverleners, wijkagent, sportbuurtwerk, woningcorporatie en ondernemers. Je laat regelmatig je gezicht zien op verschillende plekken in de buurt en bij diverse organisaties waardoor mensen je weten te vinden.

Je kunt goed samenwerken en hebt binnen een team een actieve en positieve houding. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp.  Je werkt op tijden die het meest effectief zijn. Dus wanneer het nodig is ook ’s avonds, in het weekend, tijdens bijzondere feestdagen en in vakantieperioden. 

Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

Ben jij de sociaal werker die wij zoeken? Overtuig ons hiervan in je sollicitatiebrief!

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8).

Bel voor meer informatie met Judith Kruit, 06 23 58 70 27 of stuur een e-mail naar j.kruit@clup.nl 

Heb je belangstelling? Stuur je brief met CV zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor  30 oktober 2020 per e-mail naar onze personeelsconsulent e.klaver@clup.nl

Kandidaten worden uitgenodigd voor gesprekken die vanaf 9 november zullen plaatsvinden.