een sociaal werker met expertise in sociaal juridische dienstverlening

voor 32 uur per week

Voor één van de wijkteams in Purmerend zoeken wij een sociaal werker met expertise in sociaal juridische dienstverlening. Ben jij degene voor wie het vanzelfsprekend is om zijn/haar gezicht te laten zien in de wijk? En weet je met een positieve houding mensen te motiveren om in actie te komen? Ben je goed in signaleren en waarnemen van wat er speelt onder de bewoners in de wijk, met name op financieel- en juridisch gebied? En kun je vanuit overzicht handelen in de complexe situaties waarin mensen zich kunnen bevinden? Dan ben jij degene die wij zoeken. 

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening.Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams. Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie, met

oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

  • Je ondersteunt bewoners bij financiële en/of juridische vragen, bijvoorbeeld bij het opstellen van (bezwaar)brieven, bij het maken van financiële berekeningen, of bij ingewikkelde aanvragen. Je treedt, als dat nodig is, op als belangenbehartiger van de bewoner. 
  • Je geeft informatie en advies aan zowel bewoners als collega’s en je ondersteunt vrijwilligers.
  • Je kunt goed samenwerken en hebt binnen een team een actieve en positieve houding. Waar nodig breng je je expertise in op sociaal-juridisch gebied.
  • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp. 
  • Je werkt op tijden die het meest effectief zijn. Dus wanneer het nodig is, kan het voorkomen dat er ’s avonds of in het weekend een beroep op je wordt gedaan.
  • Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Juridische Dienstverlening).

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder
kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte.
De salariëring is conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (minimaal € 3068,- en maximaal € 4372,-bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en chromebook voor zakelijk gebruik.

Heb je belangstelling, of wil je meer informatie? Graag ontmoeten we je bij een kop koffie of thee, om wederzijds nader kennis te maken. Je kunt contact opnemen met Wouter Burger bel 06 430 068 58 , of stuur een mail naar w.burger@clup.nl Dit kan tot 17 september 2023.