Sociaal werker

met expertise in sociaal juridische dienstverlening (voor 32 uur per week)

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams.

Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie, met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

Als sociaal werker ben je veel te vinden op verschillende plekken in de wijk. Je hebt een verbindende rol en je werkt aan duurzame relaties. Je bent proactief in het leggen van contact met bewoners en partners in het netwerk. Je speelt in op vragen en doet wat nodig is. Je bent aanspreekpunt en steun voor individuen en groepen in de wijk en je ondersteunt bewoners die iets willen doen, of iets willen betekenen voor de wijk. Je trekt op met samenwerkingspartners, respecteert hierin elkaars belangen en als het passend is pak je de regie.

We zijn dus op zoek naar een collega voor wie het vanzelfsprekend is om zijn/haar gezicht te laten zien in de wijk. Met je positieve houding weet je mensen (bewoners, vrijwilligers, netwerkpartners) te motiveren om in actie te komen. Verder ben je goed in signaleren en waarnemen van wat er speelt onder de bewoners in de wijk, met name op financieel- en juridisch gebied. Je kunt vanuit overzicht handelen in de complexe situaties waarin mensen zich kunnen bevinden. 

Je ondersteunt bewoners bij financiële en/of juridische vragen, bijvoorbeeld bij het opstellen van (bezwaar)brieven, bij het maken van financiële berekeningen, of bij ingewikkelde aanvragen. Je treedt, als dat nodig is, op als belangenbehartiger van de bewoner. Je geeft informatie en advies aan zowel bewoners als collega’s en je ondersteunt vrijwilligers.

Je kunt goed samenwerken en hebt binnen een team een actieve en positieve houding. Waar nodig breng je je expertise in op sociaal juridisch gebied. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp. Je werkt op tijden die het meest effectief zijn. Dus wanneer het nodig is, kan het voorkomen dat er ’s avonds, in het weekend, tijdens bijzondere feestdagen en in vakantieperioden een beroep op je wordt gedaan. 

Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Juridische Dienstverlening).

Ben jij de sociaal werker die wij zoeken? Overtuig ons hiervan in je sollicitatiebrief!

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8).

Bel voor meer informatie met Najet Abousselam, 06 335 637 67 of stuur een mail naar n.abousselam@clup.nl 

Heb je belangstelling? Stuur je brief met CV zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk 30 oktober 2020 per e-mail naar onze personeelsconsulent e.klaver@clup.nl

Kandidaten worden uitgenodigd voor gesprekken die vanaf 9 november zullen plaatsvinden.