< >

Sociaal en maatschappelijk werk in Coronatijd

23 04 2020

Op 13 maart jl. hebben wij na overleg met de gemeente al onze activiteiten stopgezet en al onze accommodaties gesloten. Dit in verband met de maatregelen omtrent het Corona-virus. 

We kregen, net als de hele wereld, te maken met ‘social distancing’ en in het kader daarvan met veel nieuwe regels. Vooral over dingen die niet meer mogen. Dit vroeg en vraagt van ons allemaal een groot aanpassingsvermogen. Vooral ook in ons werk, want sociaal contact is zo’n beetje de basis van ons werk. We proberen, om binnen alle beperkingen, creatief te zijn en te blijven doen wat nodig is voor de bewoners van Purmerend en Beemster.

Na vijf weken wennen, accepteren en aanpassen merken we dat elk nadeel ook een voordeel heeft. Zo zien we dat bij veel mensen de koudwatervrees om te videobellen nu wel weg is. En dat we steeds beter leren hoe je deze, maar ook andere media, op een goede manier kan gebruiken om contact te onderhouden. Contact met collega’s, ketenpartners en buurtbewoners, jong en oud.

Verder is het mooi om te zien hoe onze Clupcollega’s binnen de huidige situatie hun weg zoeken en dat er nieuwe ideeën ontstaan en andere werkwijzen worden geprobeerd. In plaats van ‘dit kan niet wegens Corona’ lukt het steeds beter om te kijken naar wat er nodig is en wat er wel kan. In dit Clup Nieuws staan hier een aantal voorbeelden van.

Voor alle collega’s, ketenpartners en bewoners van Purmerend en de Beemster, blijf om elkaar denken, zoek en onderhoud contact, kijk wat nodig is en wees creatief in het zoeken naar oplossingen, help elkaar en vooral HOU VOL!. 

Els de Back telefoon: 06 225 179 03email: e.deback@clup.nl
Wouter Burger telefoon: 06 430 068 58email: w.burger@clup.nl