< >

Project Watermusic van Muziekschool Waterland

17 10 2019

In de wijk Overwhere en Wheermolen start Muziekschool Waterland ‘Watermusic’! Watermusic staat voor water en muziek als belangrijke levensbehoeften; voor muziek in ons mooie Waterland en is ook de naam van een prachtige compositie van Händel. Watermusic is een uniek muziekproject waarbij kinderen les krijgen op een muziekinstrument, spelen in een orkest én zingen een koor. Ouders kunnen zingen in een ouderkoor. Samen vormen we een muzikale familie in de wijk!

Voor wie is Watermusic?
Kinderen uit groepen 1 t/m 6 van de scholen OBS Wheermolen, ’t Prisma, ’t Carrousel en De Klim-Op kunnen deelnemen aan Watermusic. Om je snel te kunnen ontwikkelen is veel spelen belangrijk! Kinderen vanaf groep 3 komen dan ook twee keer per week naar Watermusic.

Inschrijvingen verlopen via de basisscholen. Na het sluiten van de deadline op woensdag 16 oktober hoort u of en waar we uw zoon/dochter kunnen plaatsen. U kunt op het inschrijfformulier tevens zelf aangeven of u zich als vrijwillig gastvrouw/gastheer wil aanmelden of wil meezingen in het ouderkoor.

Het ouderkoor vindt op donderdag plaats. Afhankelijk van voorkeuren zal dit ofwel in de middag, of in de avond zijn.

Financiën
De kosten voor deelname aan het project zijn:

Kinderen uit groepen 1-2                                                    € 50,- per schooljaar
Watermusic kleuterkoor op donderdag

Kinderen uit groepen 3, 4, 5 en 6                                        € 150,- per schooljaar
Lessen op maandag en koor/orkest op donderdag


Ouderkoor                                                                         € 50,- per schooljaar

Instrumenten
Kinderen ontvangen bij deelname aan Watermusic kosteloos muziekinstrumenten in bruikleen. U sluit hiervoor bij aanvang van de lessen een contract af met Muziekschool Waterland.

Map en lessenaar
Om de bladmuziek te kunnen ordenen kunt u bij Muziekschool Waterland een Watermusic map aanschaffen. De kosten bedragen hiervoor € 5,-. Om thuis te kunnen oefenen is tevens een lessenaar handig. Deze kunt u eveneens aanschaffen bij Muziekschool Waterland.

Ondersteuning via Jeugdcultuurfonds

Ieder kind moet muziek kunnen maken en onderdeel kunnen zijn van Watermusic! Financiën mogen geen knelpunt vormen om te kunnen deelnemen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!

U kunt zich aanmelden voor ondersteuning via uw basisschool of via het sociale wijkteam.

Kijk voor meer infromatie over het project op https://www.muziekschoolwaterland.nl/watermusic/