< >

Je buren, je beste vrienden in moeilijke tijden

28 01 2021

Nu heel veel mensen thuis werken en kinderen thuis zijn van school, leven we met z’n allen nog meer op elkaars lip. Ga er maar aan staan op dit moment: je baas verwacht dat je ‘gewoon’ je werk doet, de baas van je partner verwacht dat ook van je partner en ondertussen moeten jullie de kinderen begeleiden bij hun schoolwerk, zorgen voor voldoende afleiding en beweging en misschien zijn er ook nog de financiële zorgen als gevolg van de crisis. Niet zo gek dat er soms de nodige irritaties ontstaan, onderling, maar ook met de buren. Bij dat laatste kan Buurtbemiddeling een rol spelen. 

Ook tijdens deze Coronaperiode proberen we de meldingen die binnenkomen zo goed mogelijk af te handelen. Als het kan spreken we beide partijen meerdere keren telefonisch. We helpen de mensen vooral door naar ze te luisteren en met ze mee te denken. We zoeken samen naar oplossingen en bedenken hoe ze het probleem met de buren bespreekbaar kunnen maken. Soms kan de woningcorporatie, of de wijkagent hier ook een rol in spelen. Afspreken op locatie doen we alleen als het echt niet anders kan en dan uiteraard met gepaste afstand.

Onze belangrijkste tip voor nu: Heb begrip voor elkaars situatie en houd, als het lukt, je buren te vriend! We hebben elkaar nu meer nodig dan ooit tevoren. Ondervind je toch problemen met je buren? Op www.problemenmetjeburen.nl vind je allerlei adviezen en tips. Natuurlijk kun je ook contact met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens

Buurtbemiddeling coördinator: Ellen Oostromtelefoon: 06 195 888 61email: buurtbemiddeling@clup.nl