< >

Clup wil in gesprek met jeugd over skatebaan

25 05 2020

Artikel RTV Purmerend

Minister-president Rutte roerde het onderwerp jongstleden dinsdag al aan tijdens de corona-persconferentie: de jeugd moet zich laten horen het ideeën over de nieuwe anderhalve meter samenleving. In Purmerend willen Clup Welzijn en Spurd graag in gesprek met jongeren over een heel concreet onderwerp: de heropening van de skatebaan in het Leeghwaterpark.

De skatebaan werd op 3 april op last van Burgemeester Bijl afgesloten. Teveel jongeren kwamen daar bij elkaar, ondanks waarschuwingen van Handhaving. Ook de skatebaan in de Gors en de voetbalkooien in de stad gingen op slot. Nu nadert het moment dat in ieder geval de skatebaan in het Leeghwaterpark weer open kan. Jongerenwerker Björn Muller van Clup Welzijn wil graag met de jeugd in gesprek gaan over dit onderwerp.

Samen met Dennis Bus van Spurd is Björn een aanspreekpunt voor de jongeren over dit onderwerp. ‘Ik ben natuurlijk vaak op straat om met de jeugd te praten, maar ik doe ook een oproep om met ons in gesprek te gaan over de vraag wat zij nodig hebben om te skaten in de nieuwe opzet. De input van jongeren koppelen we terug aan de gemeente en dat helpt ze bij de besluitvorming.’ Wie wil meepraten of ideeën heeft over de heropening van de skatebaan kan contact opnemen met Björn via 06-40702313 of via email: b.muller@clup.nl.

Wil je meepraten dan kun je contact opnemen met Bjorn of met één van de andere jongerenwerkers van Clup. Hun contactgegevens vind je hier.