< >

Bij de mensen thuis

23 04 2020

Voor ons werk is het belangrijk om regelmatig op huis- en/of buurtbezoek te gaan. Om te kijken hoe het gaat, of gewoon om even bij te praten. Hierdoor krijgen we beter zicht op de situatie en bouwen we aan vertrouwen om, wanneer dat nodig is, goed te kunnen helpen.  

Vanwege de Corona maatregelen is dit huisbezoek voorlopig niet de bedoeling. Daarom hebben we nu vooral contact via e-mail, chat, telefoon en videobellen. Ondanks dat het best goed gaat, misten onze medewerkers het bezoek aan mensen in hun eigen omgeving en dan vooral omdat het voor het effectief zijn van ons werk zo belangrijk is. Bijvoorbeeld om kennis te maken, spontaan even langs te gaan, daadwerkelijk te zien hoe het met iemand gaat, of omdat face-to-face contact nou eenmaal het beste werkt. Sinds kort maken wij gebruik van het van een ‘open deur gesprek’ of een ‘achtertuin gesprek’. Bij een open deur gesprek belt een sociaal werker van Clup bij iemand aan, doet vervolgens twee of drie stappen achteruit en voert een gesprek bij de voordeur. Uiteraard neemt hij/zij hierbij de Corona-regels in acht. Als iemand over een achtertuin beschikt kan een gesprek daar plaatsvinden, uiteraard ook hier met inachtneming van de regels. 

Dankzij deze manier van werken ontstaat toch meer het bedoelde contact; je hebt elkaar even in het echt gezien en gesproken en de omgeving gezien, waardoor, op een ander moment, een gesprek via videobellen of telefoon weer makkelijker verloopt.

Wouter Burger telefoon: 06 430 068 58email: w.burger@clup.nl