Jongerenwerker

Voor minimaal 24 uur per week

Heb jij grote affiniteit met jongeren? Ben je in staat om een vertrouwensband met ze op te bouwen en zie jij het als een uitdaging om ze in hun kracht te zetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een jongerenwerker met een sterke persoonlijkheid, een grote interesse, en een scherp oog voor wat er gebeurt in de wereld van jongeren en hun omgeving. Je zorgt ervoor dat jongeren jou weten te vinden en resultaten behalen met en voor de jongeren staat voorop. Het jongerenwerk bij Clup bestaat uit drie met elkaar samenhangende componenten: individuele begeleiding, ambulant werk op straat, en inloop in de tiener- en jongerencentra.

  • Je legt gemakkelijk contact met (nieuwe) groepen jongeren, ouders, en buurtbewoners en weet dit contact te onderhouden.
  • Je beschikt over een natuurlijk overwicht op (groepen) jongeren en met je positieve en proactieve houding weet je jongeren te motiveren en te enthousiasmeren om in beweging te komen.
  • Je vindt het leuk om jongeren van verschillende leeftijden te ontvangen bij de jongereninloop en weet hier een gezellige activiteit van te maken, waar jongeren zich welkom voelen.
  • Je begeleidt wanneer nodig jongeren één op één en stimuleert daarbij hun zelfredzaamheid.
  • Samen met je collega’s zorg je voor voldoende bezetting in het jongerencentrum en je werkt op tijden die het meest effectief zijn, dat wil zeggen ’s avonds en indien nodig ook in het weekend, tijdens bijzondere feestdagen en/of in vakantieperioden.
  • Je bent een verbinder en werkt graag samen met allerlei netwerkpartners; van wijkagent tot sportbuurtwerk en van hulpverlening tot buurtbewoners. Je laat regelmatig je gezicht zien op verschillende plekken in de buurt en bij diverse organisaties, waardoor mensen je weten te vinden.
  • Binnen het team heb je een actieve en positieve houding. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp.
  • Je hebt een passende HBO-opleiding (bijv. Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. Kijk voor meer informatie over Clup op onze website www.clup.nl.

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform CAO Sociaal werk, functiegroep 8 (min. € 3.319,- en max. € 4.727,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, flexibele werktijden, en een mobiele telefoon en Chromebook voor zakelijk gebruik.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie? We ontmoeten je graag bij een kop koffie of thee om nader kennis te maken. Je kunt contact opnemen met Egest Cika, teamleider, via 06 360 840 82 of e.cika@clup.nl. Wil je direct solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en je cv naar Elly Klaver via e.klaver@clup.nl. Reageren kan tot maandag 3 juni. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.