Jongerenwerker

(voor 32 uur per week)


Heb jij grote affiniteit met jongeren, ben je in staat om een vertrouwensband met ze op te bouwen en vind jij het een uitdaging hen in hun kracht te zetten? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams.

Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie in kwestie, met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

Wij zijn op zoek naar een jongerenwerker met een sterke persoonlijkheid en met een grote interesse en een scherp oog voor wat er gebeurt in de wereld van jongeren en hun omgeving. Resultaten behalen met en voor de jongeren staat voorop. Je zorgt ervoor dat jongeren jou weten te vinden, het jongerencentrum is hierbij een belangrijke plek. Ook het verminderen van gevoelens van overlast en onveiligheid in de wijken is een belangrijk onderdeel van het werk

Je vindt het vanzelfsprekend om vanuit de wijk/buurt te werken. Je legt gemakkelijk contact met (nieuwe) groepen jongeren, ouders en buurtbewoners en weet dit contact te onderhouden. Je beschikt over een natuurlijk overwicht op (groepen) jongeren en met je positieve en proactieve houding weet je jongeren te motiveren en te enthousiasmeren om in actie te komen. Je bent, wanneer nodig, een coach en stimuleert daarbij de zelfredzaamheid van de jongeren. Samen met de jongeren weet je hun behoeften om te zetten naar activiteiten in jongerencentra en in de wijk.

Je bent een verbinder en kunt nauw samenwerken met allerlei netwerkpartners; van wijkagent tot sportbuurtwerk, hulpverlening en buurtbewoners.  Je laat regelmatig je gezicht zien op verschillende plekken in de buurt en bij diverse organisaties waardoor mensen je weten te vinden.

Binnen het team heb je een actieve en positieve houding, samen met je collega’s zorg je voor voldoende bezetting voor het werk in de jongerencentra, met name de jongereninloop. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp. Je werkt op tijden die het meest effectief zijn, dus soms ook ’s avonds, in het weekend, tijdens bijzondere feestdagen en in vakantieperioden.

Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de jongeren van Purmerend en de Beemster. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8).

Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Egest Cika (coördinerend sociaal werker), e.cika@clup.nl, 06 360 840 82 
Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten! 

Stuur je brief met CV zo spoedig mogelijk, maar in elk geval voor 10 januari 2021 per e-mail naar Elly Klaver (personeelszaken) e.klaver@clup.nl 

In verband met de huidige corona maatregelen zullen de gesprekken waarschijnlijk pas na 19 januari plaatsvinden. Uiteraard zullen wij je over de procedure verder informeren.