Jeugdwerker Kinderparadijs

voor 32 uur per week

Als jeugdwerker zorg je, samen met collega’s en vrijwilligers, voor een prettige en veilige speelomgeving voor kinderen. Je bent het aanspreekpunt voor kinderen, ouders en netwerkpartners. Je speelt in op de vragen die komen van kinderen en doet wat nodig is. Kinderen, ouders en andere buurtbewoners, ondersteun je bij het realiseren van hun ideeën en plannen voor activiteiten op het Kinderparadijs. Ook scholen, verenigingen of inwoners van een bepaalde buurt kunnen een vraag stellen waarin het Kinderparadijs een rol kan spelen. Je bent ondernemend en creatief, om met de mogelijkheden die het Kinderparadijs heeft bij te dragen aan oplossingen voor dingen die spelen in een wijk of voor bepaalde groepen kinderen.

Het Kinderparadijs kan niet bestaan zonder vrijwilligers, het is dan ook een belangrijk onderdeel van je rol om met hen samen te werken. Daarnaast zorg je ervoor dat het Kinderparadijs open kan zijn: van coördinatie van het bezettingsrooster voor de medewerkers tot zorgen voor voldoende voorraad van verbruiksmaterialen: zoals koffie, spijkers en meel voor pannenkoeken. 

Het Kinderparadijs is een speelterrein verscholen tussen bomen, heuvels, water en riet. Kinderen krijgen hier de ruimte om impulsief, ondernemend en beweeglijk te zijn, maar ook om zich terug te trekken en lekker rustig te spelen. In het Kinderparadijs kunnen kinderen spelenderwijs zelf ontdekken en oplossingen vinden. Ze kunnen bijvoorbeeld een hut bouwen en daarin spelen, een pannenkoek bakken op een zelfgemaakt vuurtje of een vlot bouwen. Verder is er een kabelbaan, een roller-glijbaan en een pontje en er zijn trampolines en waterfietsen. Kortom: een echte avonturenspeelplaats! 

  • Je bent sociaal, wil graag helpen en legt gemakkelijk contact met kinderen en ouders en je weet dit contact goed te onderhouden.
  • Je bent goed in het signaleren en waarnemen van wat er speelt onder de kinderen en hun ouders en je bent in staat de behoeften en vragen van kinderen en ouders te  vertalen naar de mogelijkheden van het Kinderparadijs.
  • Je weet mensen zoals vrijwilligers, kinderen, omwonenden en ketenpartners te  stimuleren om in actie te komen.
  • Je bent netwerker en een verbinder tussen allerlei partners; denk aan scholen, omwonenden, gemeente, politie, Spurd, verenigingen of ondernemers.
  • Je hebt oog voor de omgeving en veiligheid van het terrein.
  • Je vindt het prima om op dagen te werken dat kinderen vrij zijn, zoals in de  weekenden en in schoolvakanties.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau in de hoek van bijvoorbeeld Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Pedagogiek. 
     

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij  zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in  de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente,  (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en buurtbewoners.  We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams. 

Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om  te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie in kwestie,  met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met  laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen.  Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of  creëren we nieuwe netwerken.

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor bewoners  van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen,  ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO  Sociaal werk (functiegroep 8). De salariëring is conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (min.€ 2811,00 en max. € 4006,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en Chromebook voor zakelijk gebruik.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Graag ontmoeten we je bij een kop koffie of thee, om wederzijds nader kennis te maken. Je kunt contact opnemen met Xander Greuter, coördinerend buurtwerker tel. 06-38190312 of per email x.greuter@clup.nl