Sociaal Juridisch Dienstverlener

Voor 32 uur per week

Als sociaal juridisch dienstverlener kun je goed signaleren en waarnemen wat er speelt onder de bewoners in de wijk, met name op financieel- en juridisch gebied. Je ondersteunt bewoners bij financiële en/of juridische vragen, bijvoorbeeld bij het opstellen van (bezwaar)brieven. Je kunt vanuit overzicht handelen, ook in complexe situaties. Verder bied je ondersteuning bij het bemiddelen naar instanties of bij ingewikkelde aanvragen. Indien nodig treed je op als belangenbehartiger van de bewoner en/of pak je de regie. Je geeft informatie en advies aan zowel bewoners als collega’s en je ondersteunt vrijwilligers. 

Je kunt goed samenwerken en hebt binnen het sociaal wijkteam een actieve en positieve houding. Je bent proactief in het leggen van contact met bewoners en partners in het netwerk. Waar nodig breng je je expertise in. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp. Je werkt op tijden die het meest effectief zijn, we verwachten hierin een flexible houding. Je hebt een passende HBO opleiding (bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening). 

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, woningcorporaties, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en buurtbewoners. We zijn dan ook een vast onderdeel van de sociale wijkteams. 

Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie in kwestie, met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

Je krijgt verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8) (min.€ 3191,00 en max. € 4547,00; dat is incl. 1,13% arbeidsmarkttoelage) bij een fulltime dienstverband van 36 uur.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (IKB), Loopbaanbudget (LBB), flexibele werktijden en een mobiele telefoon en chromebook voor zakelijk gebruik.

Heb je interesse maar wil je eerst graag kennis maken? Dat kan! Neem dan contact op met met Najet Abousselam, 06 335 637 67n.abousselam@clup.nl 

Wil je direct solliciteren? Stuur je CV met een motivatie uiterlijk maandag 11 maart per e-mail naar onze personeelsconsulent e.klaver@clup.nl