Jongerenwerker

voor 24 uur per week

Heb jij grote affiniteit met jongeren? Ben je in staat om een vertrouwensband met ze op te bouwen en zie jij het als een uitdaging om ze in hun kracht te zetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een jongerenwerker met een sterke persoonlijkheid en met een grote interesse en  scherp oog voor wat er gebeurt in de wereld van jongeren en hun omgeving. Resultaten behalen met en voor de jongeren staat voorop. Je zorgt ervoor dat jongeren jou weten te vinden. Het jongerencentrum is hierbij een belangrijke plek. Ook het verminderen van gevoelens van overlast en onveiligheid in de wijken is een belangrijk onderdeel van het werk.

  • Je vindt het vanzelfsprekend om vanuit de wijk/buurt te werken. Je legt gemakkelijk contact met (nieuwe) groepen jongeren, ouders en andere buurtbewoners en weet dit contact te onderhouden.
  • Je beschikt over een natuurlijk overwicht op (groepen) jongeren en met je positieve en proactieve houding weet je jongeren te motiveren en te enthousiasmeren om in actie te komen. Je bent, wanneer nodig, een coach en stimuleert daarbij de zelfredzaamheid van de jongeren. Samen met de jongeren weet je hun behoeften om te zetten naar activiteiten in de jongerencentra en in de wijk.
  • Je vindt het leuk om jongeren te ontvangen bij de jongereninloop en weet hier een gezellige activiteit van te maken waar jongeren zich welkom voelen. Je beschikt over repertoire om hier zowel groepsactiviteiten te laten plaatsvinden als individuele aandacht te geven.
  • Je bent een verbinder en werkt graag samen met allerlei netwerkpartners; van wijkagent tot sportbuurtwerk, hulpverlening en buurtbewoners. Je laat regelmatig je gezicht zien op verschillende plekken in de buurt en bij diverse organisaties, waardoor mensen je weten te vinden.
  • Binnen het team heb je een actieve en positieve houding. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp.
  • Samen met je collega’s zorg je voor voldoende bezetting in de jongerencentra en op straat. Jullie werken op tijden die het meest effectief zijn, dat wil zeggen ‘s avonds en indien nodig ook in het weekend, tijdens bijzondere feestdagen en/of in vakantieperioden.
  • Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

Clup Welzijn is een organisatie voor sociaal werk. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook vast onderdeel van de sociale wijkteams en de jeugdteams. 
Ons werk varieert van individuele begeleiding, tot een groeps-, straat-, of buurtaanpak. Om te kunnen helpen, kijken wij vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie in kwestie, met oog voor de verschillen per mens en per wijk. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. Daarbij maken wij gebruik van bestaande netwerken van personen en organisaties, of creëren we nieuwe netwerken.

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor de jongeren van Purmerend en de Beemster. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8).

Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Egest Cika (coördinerend sociaal werker), e.cika@clup.nl, 06 360 840 82.

Wil je solliciteren? Stuur je brief met CV dan zo spoedig mogelijk, maar in elk geval voor 15 oktober 2021 per e-mail naar Elly Klaver (personeelszaken) e.klaver@clup.nl 

NB je wordt van harte uitgenodigd op in plaats van een brief een kort filmpje te sturen waarin je laat zien wie je bent. Stuur dan wel ook je CV mee.