Zondag 10 december de Enkhuizer Sjappetouwtjes bij het Zondagmiddagpodium

Publicatiedatum: 05-12-2017
Zondag 10 december de Enkhuizer Sjappetouwtjes bij het Zondagmiddagpodium

De Enkhuizer Sjappetouwtjes komen 10 december optreden op het Zondag Middag Podium. Zij hebben een ruim repertoirevan Nederlands- en Engelstalige liedjes, die direct of indirect te maken hebben met de zee, de zeeman, het zeeschip, de VOC en de visserij.

Het bijzondere aan het repertoire is dat de meer of minder bekende shanties en zeemansliedjes, tevens een aantal nummers van componisten/tekstschrijvers zingen over het vissen op de Zuiderzee en het varen door de VOC naar Oost-Indië (Enkhuizen was namelijk ooit een bloeiende VOC- en visserijstad).

Bovendien werden historische teksten over de zee van vaderlandse dichters en schrijvers bewerkt en voorzien van muziek, waardoor tal van mooie liedjes ontstonden.

Datum: 10 december 2017
Locatie: Molentocht, Persijnlaan 99 te Purmerend
Tijd: 14.00-16.00 uur
Kosten: € 4,00 inclusief een kopje koffie of thee.

Het Zondag Middag Podium is onderdeel van Clup Welzijn en brengt elke zondag mooie optredens ten gehore.

Voor meer informatie: www.clup.nl E y.sebit@clup.nl M 0648243027

Naar nieuwsoverzicht
Nieuws
17-05-2018
Reuring zoekt vrijwilligers!

Nog even en dat is het zo ver: REURING 2018! Van 21 t/m 24 juni vindt dit internationale zomerfestival voor live muziek en (straat)theater weer plaats in Purmerend.

Lees meer
17-05-2018
artiesten en artistiekelingen voor 'ReR On The Road' gezocht

Stichting ReR-Purmerend (Roze en de Regenboog) is een vrijwilligersorganisatie voor en door homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, interseksuele, ruimdenkende, zich afvragende en betrokken mensen (LHBTi+).

Lees meer