Cursus omgaan met dementie

Publicatiedatum: 13-05-2019
Cursus omgaan met dementie

Dinsdag 4 juni start de cursus ‘Omgaan met dementie’. Deze praktische cursus van drie bijeenkomsten is bedoeld voor kinderen van mensen met dementie. In de cursus staat de belevingsgerichte benadering centraal. De cursus wordt georganiseerd door Clup Welzijn en De Zorgcirkel en vindt plaats bij Wijkplein Where, Triton 73 in Purmerend.

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de kinderen van belang te weten hoe zij het beste met hun vader of moeder om kunnen gaan. Het veranderende gedrag roept vragen op als: ‘hoe reageer ik op zijn verwarring’, ‘verbeter ik haar of juist niet?‘ Omgaan met dementie vraagt soms veel van de kinderen, zowel in emotioneel als praktisch opzicht. De cursus biedt alle ruimte om op vragen en problemen in te gaan.

De leiding is in handen van een casemanager dementie van de Zorgcirkel en een mantelzorgconsulent van Clup Welzijn.

Data en aanmelden
De kindercursus ‘Omgaan met dementie’ vindt plaats op drie dinsdagavonden van 19.00-21.00 uur. De data zijn: 4, 11 en 18 juni. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

De cursus is gratis. Aanmelden is noodzakelijk, graag voor 5 mei bij Clup Welzijn: telefoon: 0299 480 630 of via p.viereck@clup.nl

Naar nieuwsoverzicht
Nieuws
19-08-2019
Aanstaande vrijdag Kampavond op het Kinderparadijs!

Op de laatste vrijdag van de vakantie is er zoals altijd de afsluitende Kampavond op het Kinderparadijs. Aanstaande vrijdag, 23 augustus, is het alweer zover.

Lees meer
06-06-2019
HBO-stagiaires gezocht!

Volg jij een studie MWD/Social Work en zoek je een stage voor het schooljaar 2019/2020 vanminimaal 16 uur in de week? Dan zoeken wij jou!

Lees meer