Taalcoaches gezocht!

Clup Welzijn zoekt mensen die het leuk vinden om een anderstalige Purmerender te helpen bij het Nederlands leren in de dagelijkse praktijk.  

In het buurthuis, thuis of tijdens een uitstapje praten jullie over alledaagse dingen, het leven in Nederland, de gebruiken in het land van herkomst, enzovoort. Zo leert de anderstalige beter Nederlands spreken en de Nederlandse cultuur en samenleving beter kennen.

Naast met elkaar praten, kan taalcoaching ook gaan over lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door samen een boek of krantenartikel te lezen, of een mail te schrijven.

Je spreekt 1 keer per week af met de anderstalige. De afspraken duren ongeveer 1,5 uur per keer en je maakt ze in overleg met de anderstalige: ‘s avonds, overdag of liever in het weekend? Dat is aan jullie!

 

Home

Je hoeft geen talenwonder te zijn om als taalcoach aan de slag te kunnen gaan. Ben je hier geboren en/of spreek/lees/schrijf je goed Nederlands? En spreekt bovenstaande jou aan? Meld je dan nu aan als taalcoach! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Franciska Toering, Clup Welzijn. E. f.toering@clup.nl

Bekijk hier onze filmpjes
Nieuws
19-04-2018
Pret in Purmerend zoekt vrijwilligers!

Wij zijn op zoek naar mensen (van 18 jaar en ouder) die het leuk vinden om deze zomer te helpen tijdens Pret in Purmerend (voorheen Purmerend aan Zee).

Lees meer
16-04-2018
Tekenen en schilderen in Heel Europa

Iedere vrijdagochtend komen van 11.00 - 13.00 uur mensen bij elkaar in Heel Europa (Genuahaven 52 in Purmerend) die het leuk vinden om te tekenen of te schilderen.

Lees meer