Ambulant jongerenwerk: Doen wat nodig is

Ambulant jongerenwerk

Er zijn in Nederland te veel jongeren waarvan we eigenlijk niet weten wat ze doen. Deze jongeren zitten niet op school, hebben geen werk en ontvangen geen uitkering. Zij zijn de zogenoemde Dark Numbers: Jongeren met weinig toekomstperspectief buiten het zicht van de gemeenten. Vaak betreft het kwetsbare jongeren uit diverse subgroepen (onder andere moeilijk lerend, moeilijk opvoedbaar, verstandelijk beperkt, afkomstig uit detentie).

Clup Welzijn kan deze jongeren, mede dankzij haar korte lijnen met diverse organisaties, iets bieden. Denk aan hulp bij het krijgen van meer sociale contacten, scholing, werk, een postadres, begeleiding naar juiste partners, en soms ook huisvesting.

‘Wat wij doen? Wij doen wat nodig is! Onze kracht ligt in het samenwerken met allerlei organisaties en inwoners om de jongeren vooruit te helpen. Het uitgangspunt is altijd de vraag en de behoefte van de jongere. Geen situatie is hetzelfde, dus er is altijd sprake van maatwerk. Wij ‘vinden’ jongeren op straat en via de partners, maar jongeren met vragen/ problemen op het gebied huisvesting, financiën, dagbesteding, relaties, problemen met ouders, verslavingen enzovoort kunnen ook altijd langskomen op één van onze locaties of bij de de Sociale Wijkteams. Deze contactgegevens zijn terug te vinden op de site.

Eén van de dingen die Clup Welzijn jongeren zonder vaste woon of verblijfplaats kan bieden is een postadres. ‘Een postadres is voor deze mensen ​van belang, omdat je met een postadres een DigiD, zorgtoeslag, werk en/of uitkering of studiefinanciering kunt aanvragen. Clup Welzijn kan jongeren, die niet beschikken over een verblijfadres, tijdelijk een postadres verstrekken. Wel zijn hier diverse voorwaarden en regels aan verbonden. Naast het bieden van een postadres, kunnen we in enkele gevallen ook tijdelijke huisvesting bieden.

Meer informatie?
Neem contact op met onze jongerenwerkers via jongerenwerk@clup.nl of kijk welke jongerenwerker bij jou in de wijk werkt. 
Nieuws
15-10-2018
Zondag 21 oktober Only the sixties bij het Zondagmiddagpodium

De band Only the Sixties komt zondag 28 april 2018 optreden bij het Zondagmiddagpodium.

Lees meer
15-10-2018
Zaterdag 27 oktober Rommelmarkt in Wijkplein Where

Zaterdag 27 oktober zijn belangstellenden weer van harte welkom in Wijkplein Where (Triton 73 in Purmerend) voor de maandelijkse rommelmarkt.

Lees meer